WIFT Finland ry:n hankkeet
Hankkeet ja projektit
-
Mentorointi 2023
Erillisiltä mentorointi 2023 -sivuilta pääset mm. tutustumaan mentoreihin ja aktoreihin ja lukemaan aktoreiden päiväkirjat.
-
Sukupuolentutkimus 2022-2023
Projektissa selvitettiin sukupuolentutkimuksen tilannetta AV-alalla ja siitä vastasi tutkija, VTT, Tarja Savolainen.
Tasa-arvon kehittäminen kuuluu viranomaisten ja työnantajien tehtäviin. Tähän tarvitaan tilastotietoa, jota on niukasti. Projektissa kontaktoitiin tutkijoita ja selvitettiin ongelmia. -
Mentorointi 2022
WIFT Finlandin mentorointiohjelma., jossa rahoittajana toimii AVEK. Lue lisää linkin takaa avautuvilta mentorointisivuilta.
-
Action! 2020-2022
Action -projekti edisti naistekijöiden työllistymistä AV-alalle. Projekti sisälsi mm. seminaareja, workshoppeja, tuotannollisen hankehautomon, tilastoinnin ja tiedonkeruun kehittämistä, mentorointia, ad hoc -toimintaa, joka pyrki vastaamaan alan nopeisiin muutoksiin, sekä kiltatoimintaa koulutuksineen.
-
Mentorointi 2021
Jäsenille suunnattu mentorointihanke auttaa uran eri vaiheissa olevia AV-alan ammattilaisia löytämään uralleen uutta suuntaa ja kannustustaa työssä jaksamiseen. Se opettaa hiomaan työmetodeja ja ravistelee asenteita työuran edistämiseen kokeneen ammattilaisen sparrauksen avulla. Vuonna 2021 mentorointiohjelma on osa Action!-hanketta.
-
Womarts 2017-2021
Womarts-hanke korostaa naispuolisten taiteilijoiden asemaa eurooppalaisessa kulttuurihistoriassa ja monimuotoisuudessa. Sukupuolten välisessä tasa-arvotyössä hanke nostaa naiset esille aktiivisina toimijoina taiteen kentällä monialaisen yhteistyön kautta. Yhteistyö lisää näkyvyyttä ja taiteen levittämistä. Womarts-hankkeen projektipäällikkönä toimii Jenni Koski.
-
Näkyväksi 2018-2019
Näkyväksi oli WIFT ry:n hallinnoima tuotannollinen käsikirjoitushankehautomo. Se on saanut Suomen Kulttuurirahaston Taide toiseen -rahoituksen. Hankehautomoon valittiin neljä uransa alussa olevaa naispuolista käsikirjoittajaa. Työstettävät teokset olivat pitkä näytelmäelokuva ja televisiosarja. Tavoitteena oli auttaa teosten tuotantoon saamisessa luomalla silta käsikirjoituksen ja tuotannon välille.