Ilmoittautuminen syksyn koulutuksiin on alkanut!
-
Tekoäly-webinaarien sarja, kouluttajana Katri Manninen
Aika: ke 28.8. klo 13–15, to 29.8. klo 13–14.30 ja ke 4.9. klo 13–15
Paikka: Zoom. Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki ennen tapahtumaa.Koulutus on ilmainen WIFTin jäsenille ja sen on mahdollistanut yhteistyökumppanimme AVEK sekä MTV Oy. Koulutuksen hinta muille kuin jäsenille on 35€.
Ilmoittaudut samalla kaikkiin kolmeen webinaariin.
1. Johdatus tekoälyjen älykkääseen käyttöön (2,5 h) ke 28.8. klo 13-15
Tässä webinaarissa käydään läpi tekoälyn ja erityisesti tekstiä tuottavien laajojen kielimallien (esim. ChatGPT, Claude, Gemini) toimintalogiikka ja tietoturvallinen käyttö. Lisäksi puhutaan tekoälymallien vinoumista ja stereotypioista.
Tavoitteena on varmistaa, että osallistujat oppivat käyttämään tekoälyä turvallisesti ja tavalla, joka edistää luovuutta ja toimijuutta.
Webinaari koostuu luento-osuuksista ja ryhmätehtävistä ja sisältää yhden 15 minuutin mittaisen tauon.
2. Tekoäly apuraha-anomusten ja muiden hakemusten tekemisen apuna (1,5 h) to 29.8. klo 13-14.30
Tässä webinaarissa syvennytään tekstiä tuottavien laajojen kielimallien (esim. ChatGPT, Claude, Gemini) käyttöön niin apuraha-anomusten ja muiden hakemusten tekemisessä kuten myös pakollisten raporttien kirjoittamisessa.
3. Kuvia, videoita ja ääntä tuottavat tekoälyt (2 h), ke 4.9. klo 13-15
Tässä webinaarissa tutustutaan tärkeimpiin kuvia, videota, ääntä ja musiikkia generoiviin tekoälypalveluihin. Miten niistä saa parhaan hyödyn irti? Mitä eettisiä tai tekijänoikeudellisia kysymyksiä niiden käyttöön liittyy? Webinaari on hands-on webinaari, jossa näytetään miten eri palvelut toimivat. Halutessaan osallistujat voivat kokeilla mukana palveluiden käyttöä tai vain katsoa ja oppia. Webinaariin sisältyy noin 10 minuutin tauko.
Kouluttajana toimii Katri Manninen, pitkän linjan käsikirjoittaja ja opettaja, joka on erikoistunut opettamaan tekoälyn käyttöä luovan työn tukena. Hän tutkii Aalto Yliopistossa tohtoriväitöskirjaansa varten sitä mitä tapahtuu, kun ammattikäsikirjoittajat käyttävät tekoälyä televisiosarja- ja elokuvakonseptien luomiseen.
-
Johdatus suomenkieliseen Wikipediaan ja sen muokkaamiseen, kouluttaja Johanna Janhonen
Aika: tiistai 10.9. klo 9–13
Paikka: Kaapelitehdas tai Google Meets (hybridi)Koulutus on WIFTin jäsenille ilmainen ja sisältää kevyen lounastarjoilun. Koulutuksen on mahdollistanut AVEK. Koulutuksen hinta muille kuin jäsenille on 35€.
Naiset ovat aliedustettuina julkisissa tietokannoissa kuten Wikipediassa. Tilanteen karuutta todistaa suomenkielinen Wikipediasivu elokuvaohjaajista – sivulla ei mainita yhtäkään suomalaista naispuolista elokuvaohjaajaa. Tämä johtuu pääosin siitä, että suurin osa Wikipedian kirjoittajista on miehiä. WIFTin Wikipediakoulutus pyrkii lisäämään naisten osallistumista kirjoittajina ja nostamaan heidän näkyvyyttään Wikipediassa. Wikipedia-koulutuksessa käydään perusteet Wikipedian muokkaamisesta ja siitä, kuka on “wikimerkittävä” ihminen, eli kenestä artikkelin voi lähtökohtaisesti tehdä. Sen jälkeen siirrytään konkretiaan: opiskellaan sitä miten tehdään tili, käyttäjäsivu ja uusi artikkeli, miten muokataan ja lisätään kuva, kategoria, linkki jne.
Kouluttajana toimii Johanna Janhonen, sosiaalisen median asiantuntija, kouluttaja, konsultti, kaupallinen wikipedisti, kolumnisti, tapahtumantuottaja ja yhteisömanageri. Hän kirjoittaa Wikipediaan esimerkiksi pörssiyrityksistä ja muista merkittävistä organisaatioista, mediasta tutuista henkilöbrändeistä ja muista wikimerkittävistä aiheista.
-
Tasa-arvotyökalukoulutus, kouluttajana Eeva-Sofia Anttonen
Aika: maanantai 23.9. klo 9–13.30
Paikka: KaapelitehdasKoulutus on ilmainen kaikille ja sen on mahdollistanut Suomen elokuvasäätiö. Koulutus sisältää kevyen lounastarjoilun.
WIFT Finlandin toukokuussa 2024 julkaisema tasa-arvotyökalu tullaan ottamaan ensi vuoden alusta käyttöön useiden rahoittajien toimesta. WIFT järjestää aiheesta kaksi mittavaa koulutusta, johon ovat tervetulleita kaikki AV-alalla työskentelevät. Erityisen tärkeää osallistuminen on tuottajille, tuotantopäällikölle, käsikirjoittajille ja ohjaajille. Ensimmäinen koulutus järjestetään lähikoulutuksena Kaapelitehtaalla maanantaina 23.9. Seuraava koulutus järjestetään etänä tammikuussa 2025.
Koulutuskokonaisuuden tavoite on edistää tasa-arvotyökalun käyttöönottoa ja näin ollen sen aikana perehdytään työkaluun ja siihen liittyvään lainsäädäntöön, jotta osallistujat ymmärtävät syvällisemmin kaikki työkalun osiot. Koulutus koostuu neljästä eri moduulista:
1. Lainsäädännön velvoitteet ja tuotantokohtaisten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien hyödyt.
2. Sisällöt tasa-arvon ja yhdenvertaisuusslainsäädännön näkökulmasta.
3. Rekrytointi ja muut työehdot tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta.
4. Työturvallisuus tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta.
Kouluttajana toimii entinen toiminnanjohtajamme Eeva-Sofia Anttonen, joka on tasa-arvotyökalun kehittäjä ja tasa-arvotyöhön erikoistunut juristi. Koulutus koostuu luennosta, tehtävistä ja testistä/kokeesta ja osallistujat saavat materiaalia, joita he voivat jakaa omassa organisaatioissaan. Tämän lisäksi kukin osallistuja saa tarvittaessa henkilökohtaista sparrausta. Koulutustilaisuudet tallennetaan ja tallenteet jäävät koulutettavien käyttöön.
-
Lisää koulutuksia tulossa pian!
Tulossa mm.
* Läheisyys- ja suostumuskoulutus
* IMDB- ja IMDB Pro -koulutus
* Valkoisuus suomalaisessa elokuvassa -kurssiJäseneksi liittymällä saat ensimmäisenä tietoa koulutuksistamme ja tapahtumistamme!
Seuraa sivujamme tällä, Facebookissa tai Instagramissa!