Mentorointi

WIFT Finland ry lanseeraa ainutlaatuisen täydennyskoulutuksen, mentorointiohjelman.

Mentorointi auttaa uran eri vaiheissa olevia av-alan ammattilaisia löytämään suuntaa ja kannustusta. Se opettaa hiomaan työmetodeja, ravistelelee asenteita ja puskee löytämään uralle uuden suunnan kokeneen ammattilaisen sparrin avulla. Mentorointiohjelma tähtää työllistymisen parantamiseen tekemällä urapolusta tietoisen valinnan.

Tiedote 7.10.2016

WIFT Finland ry:n mentorointiohjelman valinnat on tehty. Saimme hakemuksia yli 60 kappaletta ja hakemusten taso oli huima. Samalla saimme vakuuden siitä, että ohjelmalle on todellista tarvetta.

Hakemuksistanne nousi paljon ideoita ja oivalluksia vuoden 2017 uraseminaaria ajatellen. Seminaari järjestetään kevät-kesällä 2017 ja tilaisuudessa puretaan mentoroinnin tulosten lisäksi yleisempiä audiovisuaalisen uran etenemisen haasteita. Uskomme, että usea hakijoista saa apua seminaarista. Ohjelmaan hakeneet Wift Finlandin jäsenet ovat etunenässä seminaarin kutsulistalla, tiedotamme aiheesta lisää ensi vuonna.

Valinta hakijoiden välillä ei ollut helppo. Mentorointiohjelman koordinaattorit kävivät kaikki hakemukset yksitellen läpi, sekä yhdessä että erikseen. Koordinaattorit kuratoivat mentoreille hakijoiden joukosta vahvimmat hakemukset. Hakemuksen vahvuudeksi määriteltiin ennen kaikkea kyky täsmentää ja avata omia haasteita ja perusteluiden painavuus mentoroinnin tarpeelle. Ketään hakijoista ei ohjattu sellaiselle mentorille, jota hakija ei ollut valinnut. Hakijan toivejärjestystä kunnioitettiin mahdollisimman pitkälle.

Mentorit valitsivat hakemuksen koordinaattoreiden esittelyn jälkeen. Koordinaattorit eivät esitelleet mentoreille hakemuksia paremmuusjärjestyksessä. Mentoreilla oli myös niin halutessaan mahdollisuus tutkia kaikki hänelle osoitetut muut hakemukset. Mentorit olivat erittäin otettuja saamistaan erinomaisista hakemuksista, eikä valinta ollut heillekään missään nimessä helppo. Kiitos vielä kaikille hakijoille.

Mentorit ja heidän mentoroitavansa

Saara Cantell: Hanna Tiusanen
Miia Haavisto: Paula Korva
Mari Rantasila: Anna Paavilainen
Anna Moilanen: Heli Pekkonen
Liisa Helminen: Saija Mäki-Nevala

avek

Leave a Reply